Blåmögelost med lingon- och konjaksmarmelad
på ett yoghurtbröd med hasselnötter och tranbär 
 


Ingredienser yoghurtbröd (1 bröd):

5 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
3 tsk bikarbonat
1 dl hasselnötter (grovhackade)
1 dl torkade tranbär
4 msk mörk sirap
1/2 msk salt
4 dl yoghurt 

Lingon- och konjakmarmelad
Blåmögelost

Gör så här:

Blanda de 5 torra ingredienserna väl.
Häll över sirap, yoghurt och salt och rör ihop allt.
Smörj en 1 liters form, häll i smeten och grädda den mitt i ugnen, 175 grader, i 80 minuter.
Ta ut brödet ur formen och grädda ytterligare 10 minuter utan form. 

Skär upp brödet och lägg på en blåmögelost och Segerssons Lingon och kojaksmarmelad.

(Hasselnötter och tranbär går såklart utmärkt att byta ut mot andra nötter och frukt.) 




Receptet är framtaget för Segerssons marmeladeri av Emilia Andersson, Grand Hôtels Veranda.