Terrin på pepparrot och rökt ren med lingon- och konjaksmarmelad (4 port)
 


Ingredienser:

Botten:
2 skivor kavring
1 msk brynt smör
salt


Fyllning:
1 1/2 dl crème fraîche
1 1/2 dl färskost, t ex Philadelphia
200 g rökt ren
2 gelatinblad

1 msk fint riven pepparrot
salt och peppar


Topping och garnering:
Segerssons Finmarmelad – Lingon & konjak


Gör så här:

Börja med att göra botten till terrinen. 

Mixa kavringen med det brynta något avsvalnade smöret i köksberedare.
Smaka av med salt.
Tryck ut brödblandningen i stansform på bakplåtspapper i ca 5 mm tjocklek.
Ställ in i kylen medan du gör färskostblandningen. 

Fyllning: 
Vispa crème fraîchen tjock och luftig med elvisp.
Tillsätt färskosten och vispa tills smeten är slät.
Skär renköttet i fina tärningar och blanda ner den tillsammans med den rivna pepparroten.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.


Lägg gelatinbladen i kallt vatten och vänta tills de blivit mjuka.
Lyft över dem med lite av vattnet i en kastrull och smält på låg värme. Låt svalna något.
Blanda i det smälta gelatinet i blandningen och rör ordentligt. Häll blandningen över kavringsbotten och ställ kallt. 

Topping och garnering:
Servera med fint skuren lingon- och konjaksmarmelad. Strö över terrinen och garnera gärna med några hela lingon.


Receptet är framtaget för Segerssons marmeladeri av Emilia Andersson, Grand Hôtels Veranda.