Tips & recept 


Marmelad till ostbrickan

Ostbrickan är det självklara valet för vår marmelad. Den passar utmärkt till smakrika ostar som t ex blåmögelost och hårdost. Lägg upp bitarna på ett
fat eller en ostbricka och skär i skivor. 

Ungefär en tredjedel marmelad till två tredjedelar ost brukar vara lagom.


Marmelad till varmrätt

Prova att servera marmeladen till kött eller färsbiffar. Gärna tillsammans med en blåmögelost.


En av våra favoriter är att lägga en en skiva blåmögelost toppad med blåbärsmarmelad direkt på den varma viltfärsbiffen. Ungsrostade rotfrukter och ett gott glas rött därtill, ät och njut.


Förrätt med havtornsmarmelad

Tips på en god och enkel förätt med havtornsmarmelad kommer här.
Receptet är för 4 personer.

Grilla 4 skivor lantbröd, gnid in dem med vitlök och ringla lite olivolja över.
Skär 1-2 nektariner (oskalade) i tunna skivor.
4 skivor parmaskinka eller pancetta som delas ett par gånger.
En bit havtornsmarmelad skuren i tärningar.

Varva skivor av skinka och nektarin på brödet. Toppa med havtornstärningar och ett par tag med svartpepparkvarnen.

  

Recept 

Vi är glada att kunna dela med oss av tre recept, exklusivt framtagna för Segerssons marmeladeri
av Emilia Andersson från Grand Hôtels veranda.

 



Terrin på pepparrot och rökt ren
med lingon- och konjaksmarmelad 

Läs recept




Rökt ankkbröst med havtornsmarmelad och
ankfettsstekta krutonger

Läs recept

 


Blåmögelost med lingon- och konjaksmarmelad
på ett yoghurtbröd med hasselnötter och tranbär

Läs recept